31 Αυγ 2015

Μάζεψε πλαστικά καπάκια για να μετατραπούν σε...αναπηρικά αμαξίδια!

Πολλοί σύλλογοι, οργανώσεις και φορείς σε όλη την Ελλάδα συγκεντρώνουν πλαστικά καπάκια, με σκοπό από τα χρήματα που θα εισπράξουν προσκομίζοντάς τα σε εταιρίες ανακύκλωσης, να προχωρήσουν στην αγορά αναπηρικών αμαξιδίων, χαρίζοντας χαμόγελα σε συνανθρώπους μας που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

Ήδη τα τελευταία χρόνια με τη μέθοδο αυτή έχουν αγοραστεί δεκάδες αμαξίδια και έχουν παραδοθεί σε άτομα που τα χρειαζόντουσαν και δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να τα αποκτήσουν.

Σε κάθε γωνιά της Ελλάδος τη συγκεκριμένη δράση έχουν υιοθετήσει πολλοί σύλλογοι, σχολεία, κρατικοί οργανισμοί, ακόμα και ο στρατός και μεγάλες αθλητικές ομάδες  που προσπαθούν να συνεχίσουν το συγκεκριμένο κοινωνικό έργο, συγκεντρώνοντας τόνους από πλαστικά καπάκια.

Αν θες να συνεισφέρεις και εσύ σε αυτή την προσπάθεια, την επόμενη φορά που θα έχεις στα χέρια σου ένα πλαστικό καπάκι, είτε από συσκευασία που ήπιες κάτι (π.χ. νερό, αναψυκτικό, γάλα, χυμούς κτλ), είτε από απορρυπαντικό ή άλλο πλαστικό αντικείμενο (π.χ. καπάκια από στυλό ή μαρκαδόρους ή μπιτόνι κτλ) τοποθέτησέ το σε μια σακούλα και όταν συγκεντρωθούν αρκετά πλαστικά καπάκια, ψάξε να ενημερωθείς κοντά στον τόπο διαμονής σου ποιος αναλαμβάνει και τρέχει αυτή την περίοδο αντίστοιχη δράση, προκειμένου να τα παραδώσεις.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να απευθυνθείς στον δήμο ή κοινωνικούς συλλόγους και φορείς της περιοχής σου.

Αν γνωρίζεις αντίστοιχες ομάδες που έχουν αναλάβει να συγκεντρώσουν καπάκια για το συγκεκριμένο σκοπό, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσεις για να τις προσθέσουμε στο άρθρο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου