7 Αυγ 2015

Η Generali εξαγοράζει την κορυφαία εταιρία τεχνολογίας στην ασφάλιση αυτοκινήτου MyDrive Solutions

Ο Όμιλος Generali ανακοίνωσε την πρόσφατη εξαγορά της MyDrive Solutions, Βρετανική εταιρία start-up η οποία ιδρύθηκε το 2010, και συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων εταιριών στο κόσμο, στον τομέα των data analytics ως εργαλείο καταγραφής της οδηγικής συμπεριφοράς, με σκοπό τη δημιουργία tailor-made προϊόντων και την καθιέρωση χαμηλότερων ασφαλίστρων για τους οδηγούς χαμηλού ρίσκου.
Σύμφωνα με την νέα στρατηγική του Ομίλου Generali, όπως αυτή ανακοινώθηκε πρόσφατα στην «Ημέρα του Επενδυτή», η εξαγορά της MyDrive δίνει τη δυνατότητα στον Όμιλο να μπει δυναμικά στον χώρο του data analytics με την απόκτηση ενός κέντρου αριστείας, το οποίο προτίθεται να αναπτύξει περαιτέρω, δημιουργώντας ένα Hub που θα ειδικεύεται στην αξιοποίηση των telematics σε πολλαπλούς τομείς και κλάδους. H εξαγορά αυτή επιτρέπει στην Generali να εμπλουτίσει τις υπηρεσίες της και να αναπτύξει καινοτόμα και έξυπνα προϊόντα, προσαρμοσμένα στις εξειδικευμένες ανάγκες κάθε πελάτη, αξιοποιώντας τη συγκριτική πληροφόρηση και τις δυνατότητες που παρέχει η ανάλυση δεδομένων
O Valter Trevisani, Επικεφαλής του Τομέα Ασφάλισης και Αντασφάλισης του Ομίλου τόνισε: “Η απόκτηση της MyDrive είναι ένα σημαντικό βήμα στην εφαρμογή της νέας Στρατηγικής του Ομίλου Generali, η οποία επικεντρώνεται στην πελατοκεντρική αντίληψη και την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών και των εργαλείων ανάλυσης δεδομένων. Η MyDriveαποτελεί ένα κέντρο καινοτομίας στον τομέα του customer profiling (δημιουργία προφίλ πελατών). Αναπτύσσουμε πολλά σημαντικά project που σχετίζονται με τα Telematics και χάρη στις νέες αυτές δυνατότητες που αποκτά τώρα ο Όμιλος στοχεύουμε στο να γίνουμε η καλύτερη επιλογή ασφάλισης για τους πελάτες, προσφέροντες διασυνδεδεμένες και καινοτόμες λύσεις. Η επιλογή μιας νεοφυούς επιχείρηση, αντικατοπτρίζει τη θέληση του Ομίλου να επενδύσει στο ταλέντο και την αριστεία.”


Ο Linden HollidayCEO της MyDrive Solutions, δήλωσε: “Η ομάδα της MyDrive είναι ενθουσιασμένη και περήφανη που γίνεται μέλος της Generali. Ως startup έχουμε αναπτύξει κορυφαία εξειδίκευση στην ανάλυση δεδομένων και στην ανάπτυξη εφαρμογών, προκειμένου να διαθέσουμε αξιόπιστα δεδομένα για τη δημιουργία ολοκληρωμένων προφίλ οδηγών. Τώρα, με την Generali να πρωτοστατεί στην εφαρμογή των Telematics στο χώρο της ασφάλισης, μπορούμε άμεσα να φτάσουμε σε νέα επίπεδα καινοτομίας και λειτουργικής απόδοσης, και σε άλλους τομείς όπως τα «έξυπνα» σπίτια και την υγεία, δημιουργώντας νέα, συναρπαστικά προϊόντα».
Η MyDrive χρησιμοποιεί τα δεδομένα τα οποία συλλέγονται από διάφορες τεχνολογικές εφαρμογές και συσκευές, όπως τα blackboxes και τα smartphones, ώστε να δημιουργηθούν αλγόριθμοι οι οποίοι θα μπορούν να καταγράφουν και να μετρούν την ανθρώπινη συμπεριφορά και τις συνήθειες των χρηστών π.χ. η αξιολόγηση της συμπεριφοράς των χρηστών προκειμένου να σχεδιαστούν και να διατεθούν προσαρμοσμένες προϊοντικές λύσεις.
Το νέο Κέντρο Τεχνολογίας στο Λονδίνο, το οποίο εξειδικεύεται αυτή τη στιγμή στον κλάδο του Αυτοκινήτου θα επεκτείνει τη δραστηριότητά του και σε άλλους τομείς, όπως η πρόληψη απάτης και η βέλτιστη κατηγοριοποίηση πελατών, διευκολύνοντας τη δημιουργία συνεργειών στο εσωτερικό του Ομίλου και την προσφορά βέλτιστων προϊόντων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου