6 Αυγ 2015

Έρχονται και νέες άμεσες περικοπές στις συντάξεις

Εντός του Αυγούστου αναμένεται να ψηφιστεί η αύξηση των ηλικιακών συνταξιοδοτικών ορίων, ενώ για τον Οκτώβριο αναμένεται η διαβούλευση για το Ασφαλιστικό συνολικά.
Κύκλοι του Υπ. Εργασίας αναφέρουν πως, πέραν της παραπάνω αλλαγής η οποία θα αυξήσει κατά μέσο όρο κατά 5 έως 7 χρόνια τα όρια συνταξιοδότησης –καταργώντας στην πράξη τις πρόωρες συντάξεις- στο στόχαστρο θα βρεθούν για άλλη μία φορά οι συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ και ιδιαιτέρως εκείνες άνω των 2.000 ευρώ.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως θα υπάρξουν νέες κλιμακωτές περικοπές στα παραπάνω κλιμάκια, όπως έχει συμβεί πολλές φορές κατά την περίοδο 2010-12. Ανοιχτά παραμένουν , την ίδια στιγμή, έως τον Οκτώβριο τα «μέτωπα» της αύξησης των εισφορών στον ΟΓΑ, των συγχωνεύσεων των Ταμείων και της στενότερης σύνδεσης εισφορών – παροχών.
Οι αναφορές για νέες περικοπές στις συντάξεις άνω των 1000 ευρώ έρχονται πριν καλά – καλά τεθούν σε εφαρμογή οι νέες εισφορές σε όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, ανεξαρτήτως ύψους, υπέρ του ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα με εγκύκλιο με εξέδωσε χθες ο Υπ. Εργασίας, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, οι αναδρομικές παρακρατήσεις (από 4% στο 6% των κύριων συντάξεων και 6% των επικουρικών συντάξεων) υπέρ του ΕΟΠΥΥ για τον Ιούλιο – Αύγουστο του 2015 θα γίνουν σε τρεις ισόποσες δόσεις στο τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2015.
Η εγκύκλιος αυτή ήλθε να ανατρέψει την προηγούμενη με την οποία οι αναδρομικές παρακρατήσεις του διμήνου Ιουλίου – Αυγούστου θα επιβάλλονταν στις συντάξεις του Σεπτεμβρίου (σ.σ. μαζί με τις παρακρατήσεις του Σεπτέμβριο) φέρνοντας μία έμμεση, αν και εφάπαξ μείωση 6% στις κύριες συντάξεις και… 18% στις επικουρικές συντάξεις.
(Πηγή: Insurancedaily.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου