25 Αυγ 2015

Ανασφάλιστες οι μισές βίλες στο Ντουμπάι!

Έρευνα που διενήργησε η δεσπόζουσα στην αραβική χώρα ασφαλιστική RSA σε συνεργασία με τον ιστότοπο ακινήτων MoveSouq.com δείχνει ότι το 61% των κατοίκων έχουν τα σπίτια τους ανασφάλιστα, ενώ το 66% των ιδιοκτητών διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη.

Την ίδια ώρα, μόλις το 25% των ενοικιαστών νιώθει την ανάγκη να αγοράσει ασφάλεια για το σπίτι του. Τα διαμερίσματα είναι ασφαλισμένα σε ποσοστό 67% και οι βίλες σε ποσοστό 50%.

Τα ποσοστά των ασφαλισμένων είναι αναμενόμενα πολύ υψηλότερα στους κλάδους της ιατρικής περίθαλψης και του αυτοκινήτου. Το 91% των εργαζόμενων κατοίκων του Ντουμπάι διαθέτει ιατρική κάλυψη ενώ το 100% έχει ασφάλεια αυτοκινήτου.

Ο CEO του MoveSouq.com, Bana Shomali δήλωσε: «Δεδομένων των εκτεταμένων περιστατικών πυρκαγιών σε κτίρια στις βασικότερες κατοικημένες περιοχές του Ντουμπάι, προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τόσα πολλά σπίτια παραμένουν ανασφάλιστα, όταν υπάρχουν ασφαλιστήρια ακόμη και για να βασικά υπάρχοντα, τα οποία είναι οικονομικά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το συγκριτικά πολύ υψηλότερο ποσοστό ασφάλισης στους κλάδους Υγείας και αυτοκινήτου δεν προκαλεί έκπληξη αφού η ασφάλιση είναι υποχρεωτική. Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες ασφάλειες, το 36% των κατοίκων διαθέτουν ασφάλιση ταξιδιού, το 40% ασφάλιση προσωπικού ατυχήματος και το 45% ασφάλεια Ζωής.

(Πηγή: Insurancedaily.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου