22 Μαΐ 2015

NP Insurance: Υψηλή Κερδοφορία και Δείκτης Φερεγγυότητας 550%

Ιδιαίτερα ισχυρή κεφαλαιακά με Ίδια Κεφάλαια στα επίπεδα των 35,5 εκ. ευρώ που διαμορφώνουν περιθώρια φερεγγυότητας 5,5 φορές (550%) πάνω απ’ αυτά που απαιτεί η ισχύουσα ασφαλιστική νομοθεσία και με κέρδη προ φόρων της τάξης των 9,133 εκατ. ευρώ έκλεισε την χρήση του 2014 η NP Insurance.

Η παραγωγή καθαρών ασφαλίστρων το 2014 διαμορφώθηκε στα 29,1 εκ. ευρώ και οι επενδύσεις σε χρεόγραφα και ακίνητα έφτασαν τα 82,2 εκ. ευρώ. Η Ελληνική Εταιρία συνδυάζει υψηλά ποσοστά αποθεματοποίησης μαζί με ισχυρή κερδοφορία σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική περίοδο για την ασφαλιστική αγορά.


Η NP Insurance αντιπροσωπεύει την επιτυχημένη Ελληνική Επιχειρηματικότητα, η οποία καταφέρνει σε περιόδους οικονομικής κρίσης για τη χώρα και μειωμένης ρευστότητας να ξεπερνά τις δυσκολίες, προσφέροντας πλούσια ασφαλιστικά προϊόντα και βελτιωμένες υπηρεσίες σε άκρως ανταγωνιστικές και συμφέρουσες για τον καταναλωτή τιμές.


Η εταιρία διατήρησε το 2014 τις υψηλές προδιαγραφές που έχει θέσει καταφέρνοντας να έχει απόλυτα ικανοποιημένους τους 130.000 ασφαλισμένους της και τους 700 συνεργάτες της πανελλαδικά, ενώ είναι από τις λίγες ασφαλιστικές εταιρίες της χώρας που κατά την τελευταία 4ετία αύξησε σε μεγάλο βαθμό το προσωπικό της και διατήρησε το επίπεδο μισθοδοσίας των εργαζομένων της.


Στρατηγική κερδοφόρας ανάπτυξης


Η NP Insurance έχει ως στρατηγική της την δημιουργία μιας οικονομικά ισχυρής και υγιούς ασφαλιστικής εταιρίας. Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρία συνεχίζει την πολιτική ανάληψης κινδύνων που εφαρμόζει από το ξεκίνημα της, την δίκαιη και άμεση πληρωμή των αποζημιώσεων προς τους πελάτες της, την διατήρηση υψηλής αποθεματοποίησης για την καλύτερη εξασφάλιση των μελλοντικών αναγκών των ασφαλισμένων της, την προσεχτική διαχείριση του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου (προθεσμιακές καταθέσεις, ελληνικά και ευρωπαϊκά ομόλογα, μικρή έκθεση σε ακίνητα), και φυσικά τον απόλυτο έλεγχο στη δομή των εργασιών της και στις δραστηριότητες των στελεχών της, προκειμένου να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί πλήρως σε όλες τις απαιτήσεις των Solvency II (κεφαλαιακή επάρκεια, ποιοτικά χαρακτηριστικά) με πολύ υψηλό δείκτη κάλυψης του αναγκαίου περιθωρίου φερεγγυότητας (SCR) ακόμα και με τους νέους κανόνες κεφαλαιακής επάρκειας που ορίζει από 1.1.2016 η Φερεγγυότητα ΙΙ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου