29 Μαΐ 2015

Σε καλή τροχιά η Εθνική Ασφαλιστική

Θετικά μηνύματα στέλνει στην ασφαλιστική αγορά και το 2015 η Εθνική, η οποία έκλεισε το α΄ τρίμηνο του έτους πετυχαίνοντας άνοδο σε όλα τα βασικά οικονομικά της μεγέθη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του IW, στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2015 η Εθνική Ασφαλιστική φέρεται να έχει εξασφαλίσει κερδοφορία κοντά στα επίπεδα των 25 εκατ. ευρώ και σίγουρα πάνω από τα 22,9 εκατ. ευρώ του πρώτου τριμήνου του 2014.

Στο ίδιο διάστημα, πάντα κατά πληροφορίες, η παραγωγή της σε σύνολο κινήθηκε οριακά κάτω από τα επίπεδα των 200 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας σημαντική άνοδο σε σχέση με πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα, οπότε τα έσοδά της από ασφαλιστικές εργασίες είχαν διαμορφωθεί στα 174 εκατ. ευρώ.
Η ανοδική πορεία της παραγωγής της οφείλεται στον κλάδο Ζωής, όπου τα έσοδά της ξεπέρασαν τα 140 εκατ. ευρώ, όταν το α΄ τρίμηνο του 2014 είχαν διαμορφωθεί στα 112 εκατ. ευρώ.

Σε δύο παραμέτρους φαίνεται πως αποδίδεται η σημαντική βελτίωση της παραγωγής που πέτυχε η Εθνική στις ασφαλίσεις Ζωής. Στην έντονα ανοδική τάση του bank assurance, κυρίως σε ότι αφορά τα επενδυτικά προγράμματα, η ζήτηση των οποίων φαίνεται ότι τονώθηκε από την παρατεταμένη πολιτική αβεβαιότητα και στην πολύ θετική πορεία η οποία σημειώθηκε στις ασφαλίσεις Υγείας.
Πληγή για την Εθνική Ασφαλιστική, όπως εξάλλου και για το σύνολο του κλάδου, αποτέλεσαν οι Ασφαλίσεις Αστικής Ευθύνης Οχημάτων. Ο πόλεμος τιμών στην κατηγορία έριξε τα έσοδα από ασφαλιστικές εργασίες με αποτέλεσμα η παραγωγή Γενικών Ασφαλειών α΄ τριμήνου 2015 να κλείσει χαμηλότερα από τα 61 εκατ. ευρώ του 2014.
(Πηγή: Insuranceworld.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου