4 Μαΐ 2015

Έρχεται το βιβλιάριο υγείας σε κάθε ανασφάλιστο

Τέλος στο φαινόμενο των ανασφάλιστων το οποίο μαζικοποιήθηκε κατά τα τελευταία τρία χρόνια, επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση με Κοινή Υπουργική Απόφαση την οποία έχει ήδη ετοιμάσει.

Συγκεκριμένα, οργανώνεται με βάση πρόνοια του Υπουργείου Εργασίας, σύστημα χορήγησης Βιβλιαρίων Υγείας Ανασφάλιστων (ΒΥΑ) σε όλους τους δικαιούχους και μάλιστα, χωρίς εισοδηματικό κριτήριο. Η εν λόγω Κοινή Υπουργική Απόφαση έχει τεθεί ήδη σε δημόσια διαβούλευση και προβλέπει ότι όλοι οι δικαιούχοι θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση της χώρας.
Οι κάτοχοι των Βιβλιαρίων Υγείας Ανασφαλίστων θα έχουν πλήρη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, στη φαρμακευτική κάλυψη και στις εργαστηριακές εξετάσεις.
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών τα οποία θα χορηγούν στους δικαιούχους το Βιβλιάριο Υγείας Ανασφάλιστου.
Το κόστος το οποίο θα φέρει η αυξημένη ζήτηση θα αντιμετωπιστεί από τον ευρύτερο σχεδιασμό για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
Σύμφωνα πάντως με την εισηγητική έκθεση του κρατικού προϋπολογισμού του 2015, οι δαπάνες του ΕΟΠΥΥ εκτιμώνται φέτος στα 4,9 δις. ευρώ και του Εθνικού Συστήματος Υγείας στα 2,2 δις. ευρώ.
Η κρατική χρηματοδότηση στον ΕΟΠΥΥ ανέρχεται στα 526 εκατ. ευρώ ενώ από τις ασφαλιστικές εισφορές αναμένεται να εισπραχθούν 3,7 δις. ευρώ.
Το ΕΣΥ χρηματοδοτείται με 1 δις. ευρώ από το κράτος και με 900 εκατ. ευρώ από τους ασφαλιστικούς φορείς

(Πηγή: Insurancedaily.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου