5 Μαΐ 2015

6 "απίστευτα κι όμως αληθινά" των ασφαλειών



Πάνω από 30.000 άτομα φέρονται να έχουν αγοράσει Ασφάλεια Απαγωγής από Εξωγήινους.

Συχνά ακούμε ιστορίες που μοιάζουν – ή είναι – απίστευτες, ωστόσο ο κόσμος των ασφαλειών προσφέρει μία ευρεία γκάμα πραγματικών περιστατικών και στοιχείων που άλλες φορές αποτελούν απίθανες συμπτώσεις, άλλες υπερτονίζουν την ανθρώπινη ματαιοδοξία και άλλες εντυπωσιάζουν με την… τρέλα τους.
Ακολουθούν ορισμένες από τις πιο τρελές ιστορίες που σχετίζονται με τις ασφάλειες:
#1. Κι αν σε κλέψει εξωγήινος;
alien2«Αποκλείεται!» Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση ενός φυσιολογικού ανθρώπου στο άκουσμα της είδησης ότι υπάρχουν ασφάλειες που προσφέρουν κάλυψη για την περίπτωση απαγωγής από εξωγήινους. Κι όμως, δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου αναφέρουν ότι πάνω από 30.000 άτομα έχουν αγοράσει Ασφάλεια Απαγωγής από Εξωγήινους.
Και η τρέλα δεν σταματά εκεί, αφού ορισμένες ασφαλιστικές φέρονται να ασφαλίζουν για περιπτώσεις εγκυμοσύνης που προκαλείται από εξωγήινους, συνεπειών από εξωγήινα πειράματα ή θανάτου. Η πρώτη εταιρεία που προσέφερε ασφάλεια για απαγωγή από εξωγήινους ήταν η St. Lawrence Agency στη Φλόριντα. Η εταιρεία πληρώνει στον δικαιούχο 1 δολάριο ετησίως μέχρι το θάνατό του ή για 1 εκατ. χρόνια – ότι συμβεί πρώτο!!!
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα μέλη της θρησκευτικής ομάδας Heaven’s Gate είχαν αγοράσει ασφάλεια για απαγωγή από εξωγήινους πριν προχωρήσουν σε ομαδική αυτοκτονία το Μάρτιο του 1997.
Το λονδρέζικο μεσιτικό γραφείο Goodfellow Rebecca Ingrams Pearson, φέρεται να προσφέρει πρόγραμμα που με ετήσιο ασφάλιστρο 155 δολαρίων πληρώνει 160.000 δολάρια σε όποιον αποδείξει ότι έπεσε θύμα απαγωγής από εξωγήινο. Βέβαια, το συγκεκριμένο γραφείο εμπλέκεται και σε άλλα τρελά ασφαλιστήρια, όπως αυτό που ασφαλίζει για «παρθενογένεση από το χέρι του Θεού».
#2. Ασφαλιστείτε μήπως χάσετε κάποιο στοίχημα
betΣτην Ιαπωνία, οι λάτρεις του γκολφ ασφαλίζονται για να γλιτώσουν το κόστος μίας παλιάς παράδοσης. Πληρώνουν ετήσια ασφάλιστρα της τάξης των 65 δολαρίων, σε ένα πρόγραμμα που τους προσφέρει κάλυψη έως και 3.000 δολαρίων. Για ποιο λόγο; Μα… φυσικά για το ενδεχόμενο να πετύχουν την τρύπα με την πρώτη προσπάθεια. Γιατί σε αυτή την περίπτωση η παράδοση επιτάσσει ο «τυχερός» να κεράσει όλους τους φίλους του και να τους πάρει δώρα.
#3. Αυτόγραφα αντί για ασφαλιστήρια
ApolloΟι αστροναύτες που συμμετείχαν στη διαστημική αποστολή του Apollo 11 δεν είχαν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν κάποιο ασφαλιστήριο ζωής πριν την εκτόξευση, έτσι σκέφτηκαν κάτι μάλλον καινοτόμο. Έφτιαξαν τα δικά τους ασφαλιστήρια ζωής, δίνοντας τα αυτόγραφά τους στους συγγενείς τους, με σκοπό να τα πωλούσαν στην περίπτωση που δεν θα επέστρεφαν στη Γη.
#4.Το πιο… άτακτο αυτοκίνητο
subaruΤο Subaru WRX είναι το αυτοκίνητο που δέχεται τις περισσότερες κλήσεις στην Αμερική. Μελέτη έδειξε ότι ένας στους τρεις οδηγούς (33,6%) που κατέχουν το συγκεκριμένο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας έχουν πάρει κλήση τον τελευταίο χρόνο.
Στη δεύτερη θέση των πιο… άτακτων οδηγών των αμερικανικών αυτοκινητόδρομων είναι οι κάτοχοι Pontiac GTO, με ποσοστό 32,6%. Και καλά μέχρι εδώ. Το περίεργο είναι ότι στην έβδομη θέση βρίσκεται το Mercury Topaz, ένα αμερικανικό μοντέλο που τελευταία φορά κατασκευάστηκε προϊόν 20 χρόνια.
5#. Η… πολύτιμη γλώσσα
harrisonΟ John Harrison δεν κάνει μία συνηθισμένη δουλειά. Για να… δικαιολογήσει το μισθό του, βγάζει από την τσέπη του σακακιού του ένα χρυσό κουτάλι και το βουτάει σε ένα δοχείο με παγωτό βανίλια. Στη συνέχεια φέρνει το κουτάλι στο στόμα του, το γυρίζει ανάποδα έτσι ώστε να πάει το παγωτό πάνω στη γλώσσα του και να… πιάσουν δουλειά οι 10.000 γευστικοί θύλακες που θα κρίνουν αν η συγκεκριμένη παρτίδα παγωτού είναι ισορροπημένη και ανταποκρίνεται στα πρότυπα παραγωγής.
Λιώνει το παγωτό στο στόμα του και στη συνέχεια κατευθύνει το… μείγμα γεύσεων και αρωμάτων προς το οσφρητικό του νεύρο. Αφήνει πέντε δευτερόλεπτα να περάσουν και τότε αξιολογεί το προϊόν.
Ο Harrison είναι ο επίσημος δοκιμαστής της μεγαλύτερης εταιρείας παγωτών στις ΗΠΑ, της Dreyer’s Grand Ice Cream, θυγατρικής της Nestle (Häagen-Dazs). Μέχρι σήμερα έχει δοκιμάσει και εγκρίνει πάνω από 200 εκατ. γαλόνια παγωτού.  Είναι τέτοιο το ταλέντο του στη συγκεκριμένη εργασία που έχει ασφαλίσει τη γλώσσα του για 1 εκατ. δολάρια.
Halloween6#. Ο άνθρωπος που «σκότωσε» το Halloween
Στις 31 Οκτωβρίου του 1974, την ημέρα του Halloween, ένα αγόρι έχασε τη ζωή του εξαιτίας ενός δηλητηριασμένου με κυάνιο γλυκού που του προσέφεραν. Θύτης ήταν ο ίδιος του ο πατέρας ο οποίος σκότωσε το παιδί του για να λάβει το ποσό των 40.000 δολαρίων από την ασφαλιστική.
Ο Ronald O’ Bryan έγινε γνωστός με το παρατσούκλι «Candy Man» που του κόλλησαν οι συγκρατούμενοι του στη φυλακή. Το όνομα του μικρού Timothy O’ Bryan μπορεί να έχει ξεχαστεί με τα χρόνια, όμως έμεινε στην ιστορία ως ο «άνθρωπος που ‘σκότωσε’ το Halloween», καθώς από τότε το έθιμο του «trick or treat»(παιδιά μεταμφιέζονται σε κάτι τρομακτικό και γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι μαζεύονται γλυκά) δεν ήταν ποτέ το ίδιο για τους Αμερικανούς. Αποτέλεσε, μάλιστα, την αιτία για να επιβληθούν έλεγχοι στα πάρτυ του Halloween.

(Πηγή: Insurancedaily.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου