8 Μαΐ 2014

Ξεκαθάρισμα «λογαριασμών» στην ασφαλιστική αγορά από την ΔΕΙΑ μετά τις εκλογές

Ξεκαθάρισμα «λογαριασμών» με τις εκκρεμότητες στην ασφαλιστική αγορά περιμένουν στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς αμέσως μετά τις εκλογές από την εποπτική αρχή των ασφαλιστικών εταιριών (ΔΕΙΑ) με δεδομένο ότι υπάρχουν ανοικτά θέματα από ελέγχους και υποδείξεις.
Οι πληροφορίες, που ούτε διαψεύδονται ούτε επιβεβαιώνονται, φέρουν την εποπτεία να έχει σοβαρές εκκρεμότητες με τουλάχιστον δύο ασφαλιστικές. Ωστόσο δεν φαίνεται να είναι μόνες αφού ο ανταγωνισμός, κύρια στο κλάδο αυτοκινήτου χτυπάει «κόκκινο» και οι εταιρίες που στηρίζουν την παραγωγή τους σε αυτό, λένε πάντα οι εκτιμήσεις ανθρώπων της αγοράς, θα έρθουν αντιμέτωπες με νέες κεφαλαιακές ανάγκες.

Ωστόσο, στην αγορά έρπουν φήμες και πληροφορίες που θέλουν να γίνονται κινήσεις για συνενώσεις εταιριών ή απορροφήσεις χαρτοφυλακίων από μικρομεσαίες ασφαλιστικές εταιρίες των γενικών ασφαλίσεων. Ωστόσο αν και αυτές οι φήμες ή έστω ιδέες κυκλοφορούν τα τελευταία τρία χρόνια δεν υπήρξε κάποια κατάληξη.
Πάντως οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού στην αγορά θεωρούνται τα επόμενα χρόνια οι μεγάλοι πολυεθνικοί παίκτες του ασφαλιστικού κλάδου μαζί με τις θυγατρικές ασφαλιστικές των εγχώριων τραπεζών και σε συνδυασμό πάντα με το μελλοντικό ιδιοκτησιακό καθεστώς των δεύτερων.
Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι από την πλευρά της θεσμικής εκπροσώπησης των ασφαλιστικών και συγκεκριμένα την Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών γίνεται ένα γενικό λίφτινγκ της του προφίλ της σε συνδυασμό με τους νέους ρόλους που πιστεύεται που θα έχει ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης στις συντάξεις και στην υγεία.
(Πηγή: Asfalisinet.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου