21 Μαΐ 2014

Νέες διαδικασίες για νοσηλεία στο εξωτερικό στους ασφαλισμένους ΕΟΠΥΥ

Στην απλούστευση των διαδικασιών για την έγκριση της νοσηλείας στο εξωτερικό αναφέρεται σχετική εγκύκλιος της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και συγκεκριμένα θα ακολουθείτε η παρακάτω διαδικασία .
Επειδή δεν υφίστανται πλέον οι ΕΥΕΕ και τα θέματα της νοσηλείας στο εξωτερικό εξετάζονται σήμερα μόνον από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ) και, στα πλαίσια της απλούστευσης – βελτίωσης των σχετικών διαδικασιών, τροποποποιείται η αριθμ. Δ25γ οικ.5589/5.3.2013 εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα:
Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ, μετά τον έλεγχο της πληρότητας των δικαιολογητικών, θα τα διαβιβάζουν μαζί με την αίτηση του ασφαλισμένου στο ΑΥΣ, στην κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ και, μετά την έκδοση της απόφασης από το ΑΥΣ, το Τμήμα νοσηλείας στο εξωτερικό, θα ολοκληρώνει την διαδικασία έκδοσης σχετικών αποφάσεων (σύνταξη δηλαδή απόφασης και προώθησή της για υπογραφή στον Πρόεδρο του Οργανισμού). Οι αποφάσεις αυτές θα διαβιβάζονται στη συνέχεια στις Περιφερειακές Διευθύνσεις που έχουν την αρμοδιότητα να εκδώσουν τα κοινοτικά έντυπα, να χορηγήσουν τις σχετικές προκαταβολές και, τέλος, να κάνουν την εκκαθάριση και απόδοση των δαπανών.
(Πηγή: Asfalisinet.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου