7 Φεβ 2014

Ανασφάλιστο το 91% των κτιρίων στην Κεφαλονιά

Περιορισμένο θα είναι για τις ασφαλιστικές εταιρείες το κόστος των αποζημιώσεων που θα κληθούν να καταβάλλουν για τις ζημιές που προκλήθηκαν στα κτίρια της Κεφαλονιάς λόγω του γεγονότος ότι στην πλειονότητά τους τα ακίνητα ήταν ανασφάλιστα.
 
Πηγές της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος αναφέρουν στο iw ότι, σε ένα σύνολο 25.000 κτιρίων που υπολογίζεται ότι έχουν κτιστεί στην Κεφαλονιά, ασφαλισμένα ήταν μόλις τα 2.250 ή περίπου το 8 με 9% αυτών, πολλά από τα οποία είχαν ασφαλιστεί λόγω δανειοδότησης και μόνο για το ποσό του δανείου. Κι όλα αυτά σε μια περιοχή αυξημένης σεισμικής επικινδυνότητας, στην οποία οι κάτοικοί της θα έπρεπε στο σύνολό τους να είχαν ασφαλίσει τα ακίνητά τους.

Παράγοντες της αγοράς υπογραμμίζουν με έμφαση ότι οι Έλληνες αν και έχουν πολλά παραδείγματα σημαντικότατων καταστροφών από σεισμούς στη χώρα, επιμένουν να μην ασφαλίζονται, αφήνοντας κυριολεκτικά στην... τύχη τους τα ακίνητα. Με τη στάση τους αυτή, θέτουν παράλληλα σε κίνδυνο την οικονομική τους επιβίωση. 

Σύμφωνα, στο μεταξύ, με αποκλειστικά στοιχεία του IW, βάσει των πρώτων ενδείξεων, ζημιές καταγράφηκαν στο 10% επί των ασφαλισμένων κτιρίων, ποσοστό ωστόσο το οποίο αναμένεται να αυξηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, δεδομένου ότι δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι αναγγελίες ζημιών. Στελέχη της Ένωσης εκτιμούν ότι στο δεκαπενθήμερο που ακολουθεί πρόκειται να ολοκληρωθούν οι αναγγελίες ζημιών, οπότε και θα μπορούν να συναχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα για την έκταση των ζημιών τις οποίες θα κληθούν να καλύψουν οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Από την πλευρά της πάντως η ΕΑΕΕ, σε χθεσινή ανακοίνωσή της ανέφερε ότι οι εταιρείες - μέλη της αποφάσισαν να θέσουν σε προτεραιότητα τα αιτήματα των ασφαλισμένων της Κεφαλλονιάς και να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποζημιωθούν οι δικαιούχοι το συντομότερο δυνατόν για τις ζημιές που προκλήθηκαν στις περιουσίες τους.

(Πηγή: insuranceworld.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου